Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Galaretkę WINIARY o smaku Lemoniada przygotuj w mieszance 150 ml gorącej wody i 225 ml gorącej śmietanki. Dodaj sok z limonki.
Przelej rozpuszczoną galaretkę do silikonowych foremek do wypieku babeczek, a po wystygnięciu wstaw do lodówki do całkowitego stężenia.
Do przygotowania kremu cytrusowego ubij 150 g śmietanki, pod koniec ubijania dodaj cukier puder i sok z limonki.
Otrzymaną masę wymieszaj delikatnie ze skórką limonki.
Zastygnięte galaretkowe babeczki wyjmij ostrożnie z foremek i ułóż na ciasteczkach, szerszą częścią do dołu.
Udekoruj każdą babeczkę kremem, najlepiej z użyciem rękawa cukierniczego, i ćwiartką plasterka limonki.